.

30 aprilie 2013

Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3 (2013) on IMDb 
  Este clar că în categoria "popcorn movies" cei de la Marvel sunt greu de egalat, iar pentru strategia pe termen lung foarte bine gândită merită tot respectul.

Iron Man 3 nu mi s-a părut mai bun decât primul Iron Man, poate doar la capitolul umor, dar este peste al 2-lea la toate categoriile și, pe alocuri, mai bun și decât The Avengers.

Scenariul se adaptează trendului de umanizare adus de Nolan cu Bruce Wayne și îmbrățișat și de ultimul James Bond, dar nu atât de tare încât să-i ia lui Tony Stark aroganța, sarcasmul și simțul umorului. Mi-au plăcut legăturile pe care le face cu evenimentele din The Avengers, twist-ul foarte interesant (ce poate fi interpretat atât ca o dovadă de inteligență a villain-ului, dar și ca un mesaj cu tentă politico-socială), dar și modul în care decide să închidă un capitol și să se deschidă pentru următoarea aventură. Personajul foarte simpatic Harley (care aduce mult cu puștiul din Real Steel), dar și o Pepper Potts scoasă din umbră, sunt alte două surprize plăcute ale scenariului.

Schimbarea de regizor este foarte inspirată și se vede foarte bine în modul intim (dar lipsit de originalitate) în care este abordat personajul Tony Stark, dar și în jocul liber și natural al lui Robert Downey Jr. pe care Shane Black l-a mai scos în evidență foarte bine și în Kiss Kiss Bang Bang.

Din punct de vedere al distribuției, Ben Kingsley este genial în rolul Mandarinului și reușește să-l eclipseze pe Robert Downey Jr., atât ca personaj cât și ca interpretare. Restul actorilor au niște prestații normale în limitele impuse de rolurile jucate.

Efectele sunt bune, dar cu nimic mai presus decât efectele din alte filme cu bugete mari apărute în ultimii ani, 3D-ul este la fel de (in)vizibil ca în majoritatea producțiilor convertite la acest format post-producție, coloana sonoră nu iese în evidență, iar suspansul pe care încearcă să-l creeze în unele momente este greu de luat în serios.

ps: mai este o scenă foarte amuzantă după genericul de final pentru care merită să rămâneți în sală 7-8 minute, chiar dacă personalul cinematografului o să vă arunce vrăji cu puterea minții...

Concluzia: dacă v-au plăcut celelalte filme Marvel, obligatoriu trebuie să mergeți să-l vedeți și pe ăsta! Chiar dacă la început pare ceva mai serios și puțin plictisitor, până la final îți injectează doza de divertisment necesară încât să ieși din sală mulțumit, relaxat și cu un zâmbet larg pe față.


VERDICT:


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu