.

17 mai 2013

Side Effects (2013)

Side Effects (2013) on IMDb 
  Filmele lui Soderbergh au fost mereu interesante prin subiectele abordate (din acest motiv am și văzut o mare parte din filmografia sa), dar foarte puține s-au și ridicat la nivelul așteptărilor.
Din păcate, Side Effects nu este unul dintre ele.

Scenarisul Scott Z. Burns și-a adus și aici același mare minus de la Contagion (2012) de a amesteca mai multe idei interesante ciupind mai multe genuri, fără o țintă clară și fără să se ia prea în serios. Partea bună este că de data asta a legat ceva mai bine lucrurile încât să nu te ia somnul pe parcurs.

Apreciez faptul că scenariul este greu de anticipat în multe momente și că oferă mici surprize încât să țină spectatorul conectat la evenimente, dar nu mi-a plăcut deloc turnura pe care o ia în ultima parte. Dintr-o dramă psihologică presărată cu câteva momente de suspans, care "ne bagă pe gât" un personaj enigmatic și care aduce în discuție probleme ale industriei farmaceutice, dependența de medicamente antidepresive, dar și dependența americanilor de psihiatru/psiholog, se transformă ușor dar sigur într-un simplu thriller de investigație, cu mici găuri de logică în desfășurare, puțin exagerat și cu un deznodământ așteptat.
Pe scurt, scenariul scârțâie și își pierde din farmec tocmai atunci când trebuia să atingă apogeul, adică în ultimele 35-40 de minute.

Regia lui Soderbergh iese în evidență doar în două-trei momente de suspans și în punctul culminant, prin câteva cadre bine alese încât să creeze atmosfera necesară. În rest, nimic ieșit din comun.

Din punct de vedere al actingului, fără să contest aportul celorlalți, pot spune că Rooney Mara fură cam toate privirile. Rolurile astea ce necesită o doză de nebunie îi vin ca o mănușă.

Concluzia: genul de film care începe foarte bine, dar nu ține pasul până la final. Asta nu înseamnă că nu merită o vizionare, mai ales dacă ești în căutarea unui thriller interesant și destul de imprevizibil.


VERDICT:

Official Site: https://www.facebook.com/SideEffectsMovie
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu