.

19 iunie 2013

Now You See Me (2013)

Now You See Me (2013) on IMDb
  "Come in close, because the more you think you see, the easier it'll be to fool you ", o replică ce caracterizează perfect acest film. Cu cât ești mai captivat de spectacolul oferit, de ritmul alert și imprevizibil și de twistul de final, cu atât ești mai departe de a vedea defectele în număr destul de mare pe care le are. Pur și simplu tot filmul este o porție de hipnoză prin care ți se induce ideea falsă că te uiți la un film foarte bun și inteligent.

La capitolul de divertisment nu cred că are cineva ceva de reproșat, pentru că știe foarte bine cum să se joace cu spectatorul încât să nu-l plictisească în niciun moment. În schimb, la oricare alt capitol nu este altceva decât un film mediocru.

Personajele nu sunt dezvoltate deloc (îi vedem cum fac trucuri, cum se urmăresc, cum se păcălesc, cum se contreză, dar nu aflăm nimic altceva despre ei), twistul din final anulează logica multor momente din timpul filmului, toți actorii sunt folosiți la un potențial minim și nu oferă nimic special, suspansul lipsește cu desăvârșire (totul pare o joacă a celor patru regizată perfect încât nu ai nici măcar un moment senzația că ar putea să nu le iasă ceva), iar scenele neverosimile specifice filmelor de acțiune ale americanilor își fac prea mult simțită prezența.

Nu zic că nu este un film de vară lejer de la care ieși cu zâmbetul pe buze destul de mulțumit de ceea ce ai văzut, dar nu îl pot pune lângă filme ca Ocean's Eleven, The Prestige și The Illusionist, filme care sunt din punctul meu de vedere ceva mai mult decât niște simple popcorn movies.

Concluzia: dacă te uiți cu plăcere la iepurașii scoși din joben fără să-ți pui întrebări "existențiale", nu prea sunt motive pentru care să ratezi acest film.


VERDICT:

Official site: http://nowyouseememovie.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

3 comentarii :

  1. twistul de final, cand aflam cine e omul din umbra, nu are nicio legatura de niciun fel cu restul filmului si este pentru mine in primele 5 cele mai penibile twisturi din cate am vazut vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că nu sunt singurul care vede twistul de final lipsit de logică.
      Restul filmului cum ți s-a părut ?

      Ștergere
  2. ce lucruri bune as putea spune despre "now you see me", facand complet abstractie de final ? filmul e mai mult despre 2 agenti de politie care urmaresc niste magicieni. ruffalo + laurent cred c-au mai mult spatiu de emisie decat toti ceilalti actori la un loc. daca-l adaugam si pe morgan freeman in ecuatie, rezulta ca cei trei scenaristi (sau poate regizorul) n-au pus corect punctul pe i grec, pentru ca mi-e greu sa cred ca asta a fost intentia lor, un film despre mark ruffalo. apoi, cand e vorba de filme cu magie, corect ar fi sa ni se prezinte noua, publicului, si un fel de explicatie logica, altfel, totul devine doar o vrajeala de 2 bani. unele scene se lamuresc, altele devin un mister total. ca, de exemplu, fuga lui casey affleck, bataia cu agentii, cu ruffalo, apoi cu masina, accidentul, dumnezeule, aia care au scris f & f 6 ar trebui sa ia lectii de ilogica, sa nu se faca de rusine pe viitor, cu scene de-alea in care un avion in decolare merge pe-o pista vreo 10-15 min de film. altfel, ce-as mai putea spune ? pacat de risipa de talente...4/10

    RăspundețiȘtergere