.

23 iulie 2013

La Migliore Offerta (The Best Offer) (2013)

The Best Offer (2013) on IMDb 
Virgil Oldman: What's it like living with a woman? 
Lambert: Like taking part in an auction sale. You never know if yours will be the best offer.  

"La Migliore Offerta (The Best Offer)" este un mix excelent de dramă, romantism, mister, film psihologic și chiar puțin umor. Pentru mine este cel mai bun film al anului până în acest moment și îmi este greu să cred că vor mai apărea până la sfârșitul anului multe filme care să-mi placă mai mult încât să nu rămână într-un top 10 pe 2013.

Încă o dată Giuseppe Tornatore ne arată cum se scrie o poveste care să ne țină interesul ridicat de la început și până la final, care să ne atingă, care să ne ofere acel deznodământ ce face un film să fie ținut minte, și nu în ultimul rând, care să ne lase la final într-o stare de meditație asupra temelor atinse. Toate astea, cu un simț artistic desăvârșit, cu un dialog de calitate și cu o mare atenție oferită personajelor și decorului.

Despre scenariu este bine să știți cât mai puține lucruri pentru a nu vă strica din plăcerea vizionării. Pe scurt, asistăm la o relație ceva mai specială între colecționarul de tablouri de artă Virgil Oldman, un bărbat în vârstă, obsedat de igienă, ce nu a știut niciodată ce este iubirea, și Claire, o tânără moștenitoare a unei familii bogate ce suferă de agorafobie. Cei doi ajung să se cunoască în momentul în care ea îi solicită lui serviciile pentru evaluarea obiectelor de artă pe care le deține. Restul, trebuie văzut, simțit și înțeles.

Actorii se identifică excelent cu personajele. Geoffrey Rush își joacă impecabil cele două roluri, cel de bătrânel excentric, viclean, obsedat de igienă, căruia nu îi pasă decât de tablourile sale, și cel de bărbat prins în vraja primei iubiri care îi dă peste cap toată personalitatea. Sylvia Hoeks emană senzualitea, misterul, nebunia și sensibilitatea necesare personajului său, iar Jim Sturgess aduce un plus de carismă, normalitate și echilibru între cele două caractere bizare.

Muzica lui Ennio Morricone este un alt punct forte al filmului, reușind să accentueze dramatismul și suspansul poveștii, dar și iubirea imensă pentru artă. 

Concluzia: "The Best Offer" este cu siguranță una dintre cele mai bune oferte cinematografice ale anului. 


VERDICT:

Official Site: http://lamiglioreoffertailfilm.it/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu