.

03 august 2013

Frankenstein's Army (2013)

Frankenstein's Army (2013) on IMDb
Found-footage movie. Encore une fois. Oare cineva plăteşte drepturi de autor lui Ruggero Deodato pentru ideea originală din "Cannibal Holocaust", care a ajuns un adevărat subgen al horror-ului (şi nu numai horror, mai nou) ? Ah, nevermind.....

Frankenstein's Army e cu un pluton de soldaţi ruşi din al doilea război mondial care se aventurează în spatele liniilor inamice naziste în căutarea unor confraţi rătăciţi. Unul dintre ei filmează momentele mai importante din misiunea lor ca să-i arate la întoarcere lui Stalin ce viteji au fost.

Treaba se împute rău când ajung la un sat cam părăsit, în aparenţă, dar plin de urmele unor lupte violente, destul de inexplicabil în condiţiile în care artileria rusă era tare-tare departe. Pe aici, desigur, încep să fie atacaţi de nişte creaturi ciudate, jumate oameni, jumate maşini, zomboti, aşa le zice în scenariu şi, ca în orice horror care se respectă, se moare destul de mult, de ambele părţi.

Zombotii sunt excelent costumaţi, cu tot felul de aparate ciudate, unelte, fiare, etc, în loc de mâini, picioare, cap sau alte organe. Dacă nu vă interesează filmul, puteţi măcar să intraţi pe site-ul oficial menţionat mai jos unde-i vedeţi pe toţi într-o galerie foto. "Tatăl" lor este un doctor nebun, interpretat de Karel Roden (Rasputin din Hellboy - film cu care se aseamănă măcar un pic) pe care ruşii încearcă ulterior să-l convingă să treacă de partea lor. Dacă se va întâmplă sau nu asta, n-aveţi decât să vă uitaţi, :).

Având în vedere că e un found-footage din al doilea război mondial, consider c-ar fi fost mult mai credibil, mai veridic, dacă ar fi fost filmat alb-negru. Dar cred c-au vrut să scoată în evidenţă gore-ul, destul de prezent. Unele scene sunt destul de terifiante, mai ales când zombotii vin călare peste camera de filmat şi dacă s-ar fi gândit să-l facă 3D, ar fi avut cel puţin un succes de nivel mediu. Un motiv de patriotism local, să zicem, e prezenţa în distribuţie a unei actriţe de origine română, Cristina Cătălina, eu n-am auzit de ea, dar poate alţii o cunosc.

Concluzie: Frankenstein's Army este un iepure ce-a sărit de unde nu te aşteptai şi, pentru ceea ce reprezintă, merită văzut măcar de fanii genului sau ai subgenului.


VERDICT:
 

Official Site: http://www.frankensteinsarmy.com/
Sites: Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia

Un comentariu :

  1. Suna bine descrierea. Il am in PC de ceva timp, se pare ca trebuie sa-i scurtez timpul pana la vizionare.

    RăspundețiȘtergere